Gombás-hagymás-krumplis köret tojással

Sült hús mellé indult köretnek. Az is lett. De azok véleménye szerint, akik ettek belőle, önálló ételként is elmegy. Ajánlanám vegetáriánusoknak is. A hozzávalók:
  • krumpli
  • gomba
  • hagyma
  • tojás
  • tejszín
  • só, őrölt bors, őrölt szerecsendió
A krumplit héjában főzd meg, de csak úgy félig. Hámozd meg, majd karikázd fél centis karikákra. A gombát papírtörlővel tisztítsd meg és ezt is fél centis darabokra vágd fel. A hagymát félkarikára vágd. Ha végeztél a darabolásokkal, akkor jöhet a sütés.
Én fazékban sütöttem, úgy centinyi mély olajban az anyagot. A sorrend majdnem mindegy, de gondolj arra, hogy a gomba, mint a szivacs, magába szív minden levet. Tehát jobb, ha betartod a krumpli, hagyma, gomba sorrendet. Minden megsült hozzávalót egyből egy sütőtepsibe szedj ki, ne kelljen annyit mosogatnod. 
Most jött el a tojás használatának pillanata. Üss fel három-négy szép friss tojást, verd fel, fűszerezd egy kevés szerecsendióval, őrölt borssal, sóval, a végén tejszínnel dúsítsd. A tejszín-tojás arány kb. egy az egy. Ezt a keveréket öntsd a tepsiben szunnyadó sültekre. Majd az egészet süsd meg forró sütőben.
Ehhez nincs mit hozzátennem, isteni jó!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések