2011. április 2.

Krumplikása

Nem túl sok hozzávalóval készülő, jó ízű étel. Akár szegények eledele is lehetne. Nagyon ritkán jut eszembe, pedig finom.
Krumpli, liszt, só víz és párszem kömény kell hozzá. Hámozd meg a krumplit, majd kockázd fel, és rakd fel főni annyi vízben, hogy elfedje. Sózd meg, dobd bele a köményt. Főzd ronggyá a krumplit, és törd össze a főzővízben. Ekkor egy hígabb masszát kell kapnod.
Most tegyél bele egy-két evőkanál lisztet a krumpli mennyiségétől függően. Folytonosan kevergetve főzd tovább kb. öt percig. Vigyázz "puffogni" fog. Olyan sűrűnek kell lennie, mint a krumplipürének. Tudom ezzel nem mondtam semmit, de hirtelen ez jutott eszembe.
Ha kész vagy kapcsold ki, és kezd el készíteni a feltétet. Ehhez szükséged lesz hagymára, szalonnára, zsírra. Vágd apró kockára mindkettőt, és süsd meg a zsírban. Kezd a szalonnával, majd jöhet a hagyma. Pirítsd ropogósra. A végén borsózd meg, és tegyél rá pirospaprikát.
Mennyiségekről nem tudok igazán nyilatkozni. Az az éhségtől függ. Az arányokat a képen látod. Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...