Wellington (szerű)

Az alaprecept szerint a Wellingtont bélszínből kell készíteni erdei és szarvasgombából készült pástétommal bevonva, leveles tésztába burkolva, sütőben megsütve. Az általam kreált recept nagy vonalakban hasonlít az alaphoz. A tésztában sütés, a pástétom és a hús. Ez minden, amiben hasonlóságot lehet felfedezni.
A változatomhoz, amit gazdasági megfontolások vezéreltek, a következőket kell beszerezned:
  • egy fagyasztott leveles tészta
  • 1 db csirkemell
  • fél kg spenót
  • 25 dkg csirkemáj
  • 1 kisebb fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, bors, majoranna
  • 1 tojás a tészta lekenésére
Előkészületek: vágd apró kockára a hagymát, zúzd szét a fokhagymát, kockázd fel a csirkemellet. Ha fagyasztott a spenót, olvaszd ki. Ha nem, tisztítsd meg, és vágd nagyobb darabokra.
Készítsd el a májat a következőképpen: 2-3 evőkanál olajon pirítsd meg az apróra vágott hagymát, közben nyomkod villával péppé a májat. Öntsd a hagymára, pirítsd fél percig folytonos keverés közben. Tedd félre, sózd és borsozd meg.
A spenótot dinszteld meg a fokhagymával 1-2 evőkanál olajon. Ez is kb. fél percet vesz igénybe. Ezután a kockára vágott csirkemell jön. Megint 1-2 evőkanál olajat forrósíts meg, és pirítsd meg rajta a csirkehús kockákat. Sózd, borsozd, tegyél rá egy mokkáskanál majorannát. Fedd le, és lassú tűzön 10-15 perc alatt párold készre.
Az alapanyagok sütéséhez, párolásához elég egy serpenyőt használni. Elég a következő összetevő előtt egy papírtörlővel kitörölni.
Ezalatt a kiolvasztott leveles tésztát lisztezett asztallapon nyújtsd téglalap alakúra. Ha nincs nyújtófád, megfelel a célnak egy lisztezett borosüveg is. 
Amint kész vagy mindennel, kezd el felrakni a tésztára: először kend rá a spenótot, aztán a májat, és utána tedd rá a csirkemell kockákat. Tekerd fel, és tedd kizsírozott tepsibe. Keverd el a tojást, majd kend le vele a tésztát. kb. 200 °C forró sütőben süsd pirosra, ropogósra. Szeleteld fel, és tálald friss salátával.


Megjegyzések

  1. Ez fantasztikus!olyan, olyan....Wellingtonos különlegesség

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések