Gombás-hagymás-krumplis köret tojással
Sült hús mellé indult köretnek. Az is lett. De azok véleménye szerint, akik ettek belőle, önálló ételként is elmegy. Ajánlanám vegetáriánusoknak is. A hozzávalók:
- krumpli
- gomba
- hagyma
- tojás
- tejszín
- só, őrölt bors, őrölt szerecsendió
A krumplit héjában főzd meg, de csak úgy félig. Hámozd meg, majd karikázd fél centis karikákra. A gombát papírtörlővel tisztítsd meg és ezt is fél centis darabokra vágd fel. A hagymát félkarikára vágd. Ha végeztél a darabolásokkal, akkor jöhet a sütés.
Én fazékban sütöttem, úgy centinyi mély olajban az anyagot. A sorrend majdnem mindegy, de gondolj arra, hogy a gomba, mint a szivacs, magába szív minden levet. Tehát jobb, ha betartod a krumpli, hagyma, gomba sorrendet. Minden megsült hozzávalót egyből egy sütőtepsibe szedj ki, ne kelljen annyit mosogatnod.
Most jött el a tojás használatának pillanata. Üss fel három-négy szép friss tojást, verd fel, fűszerezd egy kevés szerecsendióval, őrölt borssal, sóval, a végén tejszínnel dúsítsd. A tejszín-tojás arány kb. egy az egy. Ezt a keveréket öntsd a tepsiben szunnyadó sültekre. Majd az egészet süsd meg forró sütőben.
Ehhez nincs mit hozzátennem, isteni jó!
Ehhez nincs mit hozzátennem, isteni jó!
Ezt lehetne úgy is készíteni, hogy tepsiben megsütni és a végén leöntöm a tojással és készre sütni.
VálaszTörlés