Pain et du grasse avec des oignons

Ma lettem 55 éves. A főétel a pain avec d'oignon et grasse volt. Ez egy különleges, ünnepi étel. Mindenkinek ajánlom, aki nem riad vissza a szokatlan, különleges fogásoktól. Nagyon fontos az étel exkluzív tálalása, a hangulatos terítés, virág, gyertyafény. Ne feledkezz meg a vörösborról sem.
A hozzávalók a következők: kenyér, zsír, lila hagyma, só. Elkészítése nem igényel nagy gyakorlatot, bár vigyázni kell a kés használatával. 
Szóval először tisztíts meg egy fej lila hagymát, vágd félkarikára. Sózd meg ízlésed szerint és tedd félre kb. egy órára. Közben megteríthetsz, kibonthatod a bort. Akár ihatsz egy keveset.
Most jön a neheze. Szeletelj fel ropogós, friss kenyeret. Ezután fogj egy kenőkést. Mártsd bele a zsírosbödönybe, vagy bármibe, amiben a zsírt tárolod, és egyenletes rétegben kend fel a kenyérre. A réteg ne legyen túl vastag, vagy túl vékony. A végletek soha nem jók. Ha végeztél, tedd a kész ételt tányérra és tálald fel a lila hagymával. Desszertnek almát adhatsz hozzá. Jó étvágyat!

Megjegyzések

  1. Válság idején a legkreatívabb megoldás ünneplésre :-)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések