Rakott tészta


Gyerekkorom egyik kedvence. Ennél egyszerűbben elkészíthető édességet csak keveset ismerek. Talán egy tábla csokoládé kicsomagolása mehet könnyebben.
Nem kell más hozzá, mint metélttészta, darált mák, darált dió, darált mandula mind cukrozva természetesen és lekvár. Ha lehet, jófajta házi baracklekvár. A tepsi kikenésére vajra, meghintésére zsemlemorzsára lesz szükséged.
Főzd meg a tésztát, majd szűrd le. Ezután kend ki a tepsit, ahogy a képen látod, majd kezd el rétegezni az anyagokat. Egy sor tészta, egy sor cukros mák, egy sor tészta, egy sor cukros dió, megint egy sor tészta, egy sor cukros mandula, egy sor lekvár. A sorrend mindegy. Csak a tészta után mindig valami ízesítő sor következzen. Amelyik összetevőt nem szereted, ki is hagyhatod.
A rétegezés után tedd a tepsit 180 °C-ra előmelegített sütőbe. Süsd meg annyira, hogy ne keményedjen meg a tészta. Tulajdonképpen az ízeknek kell csak összeérni. Ehhez 15-20 perc elegendő lesz.
Sütheted jénai tálban is, nem fontos tepsiben. Szaftosabb is, ha több réteg kerül egymásra. Nem fogod megbánni, ha elkészíted.

Megjegyzések

  1. Valami isteni, és tényleg egyszerű!Megcsináltam, tök finom!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések