Brassói aprópecsenye


Nem ismeretlen számodra ez az étel, gondolom, de lehet, hogy nem tudod, hogyan készül. Ezért írom le a receptet, hogy lásd, milyen is a igazi brassói aprópecsenye. Én ezt tartom az igazinak. A hozzávalókkal kezdem. A mennyiségek 2-3 adagra elegendőek.
  • 4 szelet karaj
  • 70-80 dkg krumpli
  • 1 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 paprika
  • 5-10 dkg kolozsvári szalonna
  • só, bors, majoranna, pirospaprika
  • 1 evőkanál zsír
  • olaj a krumpli sütéséhez
Az előkészületek a szokásosak. Hámozz, tisztíts, darabolj, szeletelj. A húst és a krumplit próbáld meg egyforma kockákra vágni. Úgy gusztusos. A hagymát vágd apró kockára, a paprikával és a paradicsommal tedd ugyanezt. Most, hogy írom a mondatokat egymás után, észrevettem, hogy a zsíron kívül mindent kockázni kell. Tedd ezt.
Mindezek után jöhet a főzés, sütés. Egy serpenyőben forrósítsd fel a zsírt, és süsd meg benne először a szalonnát. Ha kész, vedd ki egy tálba, tedd a helyére a hagymát sülni. Ez most olyan, mintha pörköltet kezdenél főzni. Ugyanis jön a hús. Kevergetve süsd, amíg el nem kezd fehéredni. Na ez az a pillanat, amikor sóznod kell. Tekerj 3-4 tekerésnyi őrölt borsot a borsdarálóval a húsra, és tegyél hozzá egy mokkáskanál majorannát. Keverd át és fedd le, tedd takarékra a tüzet, és hagyd kb. húsz percig főni. Azért néha nézz rá, nehogy leégjen. Ugyanis, ahogy olvastad, vizet nem kell ráönteni. Csak a saját levében kell megpuhulnia.
Közben süsd meg a krumplikockákat. Ha mindennel végeztél, rakd össze az anyagot egy tepsiben. A kész húst, a sült krumplit, a paprikát és a paradicsomot, a sült szalonnát. Nyomd rá a fokhagymát, és most tedd rá a pirospaprikát. Keverd össze, és tedd 200 °C-s sütőbe kb. 20 percre.
Macerásnak tűnik elkészíteni, de hidd el nem az. Jó étvágyat hozzá!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések