Rizs birssel

Ízek kavalkádja. Sós, pikáns, picit édes, és ha akarod, csípős. Ezek mind megtalálhatóak ebben a köretben. Persze önállóan is fogyaszthatod. Sajnos csak ősszel készítheted, mert az év más szakában nem jutsz hozzá. Ez a növény "tenyészidejének" köszönhető.
Hozzávalók:
  • 1 bögre rizs (3 dl)
  • 2 db birsalma
  • 1 citrom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • valamilyen csípős paprika (ízlés szerinti mennyiség)
  • só, bors
  • 5 dkg vaj
Tedd fel a rizst kétszer annyi vízben, vagyis két bögre vízben főni. Sózd, borsozd, és tegyél bele csípős paprikát. Az étel erősségét úgy állítod be, ahogy bírod, szereted.
Mialatt fő, hámozd meg a birseket, vágd kis kockákra, és tedd annyi hideg vízbe, amennyi ellepi. Csavard bele a citrom levét. Hagyd állni 10-15 percet, majd serpenyőben párold vajon pár percet, de nehogy péppé főzd.
Ha a rizs megfőtt, keverd össze a kétféle anyagot, így képezve egy egészen kiváló készítményt. Sültekhez ajánlom köretnek. Jó étvágyat.
"Mejhöz hasolló lyókat kivánok!"


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések