Paradicsomos káposzta

A világ egyik legegyszerűbb étele. Persze, ha szereted, akkor biztosan elkészíted. De ha nem, bele sem kezdesz az recept olvasásába. Pedig tehetnél egy próbát. Kezdjük szokás szerint a hozzávalókkal:
  • 40-50 dkg fejes káposzta
  • 1 kis fej hagyma
  • fél liter paradicsomlé (az alsó képen látod, csak egy kicsit sötét lett)
  • egész kömény
  • só, bors, pirospaprika
  • 2 evőkanál zsír (nem púpozott)
  • 2-3 evőkanál cukor
Tisztítsd meg a káposztát, majd szeleteld fel vékonyra. Ezt végezheted késsel vagy gyaluval. Tedd egy tálba, és sózd meg. Tedd rá a köményt, és keverd össze, majd tedd félre. Közben kockázd fel a hagymát.
Kb. fél óra elteltével, ami arra kellett, hogy a káposzta összeessen, tedd egy lábosba a zsírt. Ha forró, dobd rá a hagymát, és pirítsd meg, mintha pörköltet főznél. Ha kész a hagyma, jöhet rá a káposzta. Szórd meg pirospaprikával és borssal. Keverd át, fedd le, és takarékon kezdd el főzni. Nézegesd időnként, nehogy leégjen. 
Pár perc után, ahogy picit töttyedt a káposzta, öntsd rá a paradicsomlevet. Készítheted sűrített paradicsommal is, de akkor vizet is kell hozzáöntened. Fedd le, és most már csak készre kell főznöd. A végén tedd rá a cukrot, mert minden paradicsomos ételbe kell a cukor. Még a lecsóba is egy kevés.
Bármilyen feltéttel eheted. Nekem gyerekkori kedvencem volt ez az étel sült szalonnával, friss kenyérrel. Fenséges volt. Jó étvágyat hozzá! 


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések