Krumplisaláta másként

A képen látható, tálba rakott kupac a látszat ellenére egy saláta. És nagyon finom. Az összetevők a következők:
  • 4 szem krumpli
  • 1 közepes fej hagyma
  • só, bors
  • 2 evőkanál olaj
  • 1-1 evőkanál cukor és 20% ecet
  • 1 dl víz
Az elkészítése pik-pakk megy. Tedd fel a krumplit héjában főni. Amíg fő, vágd kockára a hagymát, és piríts meg az olajban. Ha megfőtt a krumpli, hámozd meg és tedd a hagymára, majd krumplitörővel - ami valahogy így néz ki a képen - törd össze. Sózd és borsozd.
Keverd össze a cukrot, ecetet és a vizet, majd öntsd a hagymás krumplira. Akkor a legjobb, ha még meleg az egész. Olyan állaga legyen, mint a krumplipürének.
Kész is vagy. Hűtsd le és fogyasztható. Remek hideg sültekhez, például a mézes csülökhöz.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések