Csalamádé (saláta)


Azért írtam a címbe a saláta szót, mert valójában ez az. De zárójelben, mert igazából mégiscsak csalamádé ez, amit akár üvegbe téve télire is el lehetne rakni. A hozzávalókat és azok mennyiségét úgy választod meg, ahogy ízlésednek megfelel. 
Ahogy én készítem, ahhoz a következőkre lesz szükséged:
  • fél kg fejes káposzta
  • 1 szál kígyóuborka
  • fél kg paprika
  • 1 fej hagyma
  • 4 teáskanál só
  • egész bors, egész koriander mag és mustármag, mindegyikből egy teáskanál elegendő
  • 4 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál 20%-s ecet (vagy 8 evőkanál 10%-s)
Moss meg mindent, tisztítsd le. Gyaluld le a káposztát és az uborkát. Vágd vékony karikára a paprikát és a hagymát. Keverd össze az egészet a sóval és a fűszerekkel. Hagyd állni 1 órát. Néha keverd át. Ezalatt az idő alatt nagyon finom levet fog ereszteni.
A végén öntsd rá a cukrot és az ecetet. Kész is. Egy nap múlva lesz a legfinomabb.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések