Sajtos hús

Ez volt ma az ebéd. Zsuzsim ma is oktatta diákjait: hogy lehet megtudni emberek írásából, milyen is a jellemük. Ezalatt én meg erre voltam képes.
Ez étel anyám találmánya. A család minden tagja nagyon szerette, ünnepi fogásként kezeltük. Nézzük a hozzávalókat:
  • fél kg tarja kicsontozva
  • két tojás
  • 25 dkg sajt reszelve
  • 1 dl tejföl
  • liszt
  • zsír

Ez a mennyiség, amit megadtam, egy jól fejlett felnőtt kétszeri adagja. Ha kevésnek tartod, akkor a húst megduplázhatod, de a többi hozzávalókat csak a felével növeld.
Kezdd a hús klopfolásával, majd sózd be, és tedd félre egy fél órára. Keverd össze a sajt kétharmadát, a tojásokat és a tejfölt. Kend ki a tepsit zsírral vastagabban, mint gondolnád. A húst lisztezd be. 
Rakd a húst a tepsibe. Öntsd rá a sajtos, tejfölös tojást. Takard le alufóliával, és rakd 180 °C-os sütőbe 45 percre.

Az idő elteltével vedd le az alufóliát, és szórd meg a sajt maradékával. Süsd pirosra. Tálald krumplipürével és valami finom friss salátával. Igazán finom, jó étvágyat hozzá!

Ja és a fröccs, el ne felejtsd!





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések